Vi var där 2000 år för sent

IMG_0150-10Den här dagen hade vi den stora möjligheten att få besöka Getsemane. Det är den platsen Jesus bad på och var vid när han blev hämtad till förhören inför korsfästelsen. Vi klev in i en trädgård som liknade de bilder jag hade föreställt mig, dock är det ju väldigt osäkert om det är just den trädgården, men den ligger i rätt område.

GetsemaneVi besökte många platser som omnämns i Bibeln under vår resa. Det är jättefint att få möjligheten att se allt och vandra där Jesus m fl från Bibeln har rört sig och verkat. Dock måste jag få beskriva min upplevelse ungefär som att besöka en plats där man vet att en film har spelats in. Man känner igen sig, får en bild av hur det kan ha sett ut under inspelningen men det är något som saknas. Det är ju karaktärerna som inte är där. Det finns inte heller någon fin ljussättning eller passande bakgrundsmusik. Det känns lite tomt och ocoolt. Man är ju där för sent, och i mitt fall så är jag ju där ca 2 000 år för sent.

GetsemaneSåhär ser det ut när man går in. Vi stod tillsammans och läste bibeltexten om när Jesus var där. Det var fint.

Olivträd

 

Skriv ett svar