Så mycket mer än att bo i en stenåldersstam i öknen

IMG_4046-32Till slut var vi framme. Här skulle vi spendera två dygn och jag kände mig lagom exalterad kan man ju säga med fina ord. Det här folket lever som på ja.. stenåldern kanske man kan säga. De anser sig vara rika och har mycket kor och getter. De enda spåren jag såg av att vi faktiskt lever på 2010-talet var en platsbunke, ett kastrull-lock och ficklampor. Annars kör de old school.

IMG_4053På morgonen tas korna ut för att hitta någonstans där de kan äta. Jag tror inte alltid de lyckades med det för de var väldigt tunna.

IMG_4058-33Vi fick bo i tält bredvid deras hus och det gick väldigt bra att sova där när man hade föregående natts hotell som referensram. Där fanns inte några äckliga toaletter heller, det var bara att leta upp en buske och gå på toa där bakom. Den här bilden är ett bevis på mitt gladaste moment där borta. Det var Stina som hade kommit på en rad till en film någon ska sätta ihop sen. Man skulle filma sig på olika platser och säga ”Mission är…..” och så fick man fylla i själv. Jag hade inte gjort något klipp och kände mig inte direkt peppad till att göra något heller tills Stina droppar den brillianta idéen: ”Viccan, ställ dig framför husen här och säg ”Mission är mer än det här”. Det gjorde mig lycklig och jag insåg att mission är så mycket mer än att bo i en stenåldersstam i öknen. Man kan dock vara med om sjukt häftiga saker och verkligen få vara använd för Gud på platser likt denna. Jag kände bara att det inte är där jag ska vara.

Skriv ett svar