Sluta posta ego-bilder!

Sluta posta egobilder

Om det är något jag skulle vilja skrika ut till dagens instagrammare och facebook-folk så är det ”SLUTA POSTA EGOBILDER!”. Varför då? Varför får man inte lägga upp en ny pose-bild på sig själv en gång om dagen för att få tillräckligt många ”likes” så att man ska känna att man är snygg idag också? Jo, det är därför att det inte handlar om hur många likes du får, om den där killen äntligen kommenterar ”söt” under din bild eller inte. Det handlar om att veta vem man är och att skapa ett bra självförtroende för sin person och inte för sitt utseende.

Vårt samhälle, media och sociala medier strömmar av bilder på snygga bilder, modeller och stereotyper som om vi ”borde” följa denna trend och se precis likadana ut. Som att du måste uppnå en vetskap om att du är lika snygg som dem. Man skriker efter bekräftelse och man tror att det ska bli bättre för att någon skriver ”snygg”. Det blir bättre för stunden om man gör så, men det är inte hållbart. För vad är det du lär din lillasyster, klasskompisar och andra människor runt omkring dig? Jo,  att de också måste vara snygga och bygga upp någon slags bild av sig själv innan man är lika bra som alla andra.

Du kommer aldrig tycka att du är snyggare, bättre eller få ett bättre självförtroende genom att posta de där bilderna. Det handlar om att backa lite, blunda, kanske till och med kliva bort från allt vad sociala medier heter ett tag och fundera på vad det är man gillar med sig själv. Jag har ett citat som sitter på min toalett för att påminna mig själv om att jag är bra som jag är. Det står ”Beauty starts in your head, not in the mirror”. Vad betyder det då? Jo, det säger att du aldrig kommer att tycka att du är bra/snygg om du bara står och stirrar dig i spegeln. Du kommer att tycka om dig när du kommer fram till att du är bra som du är oavsett hur du ser ut, klär dig eller vilket smink du använder. Du är bra precis som du är. Du är ett original! Sluta försöka vara en kopia av alla andra. Det bästa du kan göra är att bli den bästa versionen av dig, för det finns ingen annan som du.

2 Responses to “Sluta posta ego-bilder!”

  1. Petra

    Riktigt bra sagt!

    Svara

Skriv ett svar