Oschysst Jesus, kunde du inte gjort nåt som blir lite enklare?

Två veckor innan vi åkte iväg predikade jag över texten där Jesus går på vattnet. Jag tror att historien är ganska känd även för dig som inte läser Bibeln, mest för att det låter hur konstigt som helst. Ännu konstigare måste väl vara att du kan hitta människor (inkl mig själv) som faktiskt tror att det har hänt på riktigt.

Ibland kan historier som denna göra att man tänker ”oschysst Jesus, kunde du inte ha gjort något som blir lite enklare att berätta för andra som inte tror på dig”. Sen när jag läste lite till så insåg jag att det skulle kunna vara så att Jesus faktiskt går på vattnet för att bevisa att han är Guds son. För om det finns nån, som någon gång eventuellt skulle gå på vattnet nån gång i jordens historia, borde inte det kanske kunna vara Guds son?

Vi fick möjlighet att åka båt (yes.. normalt igen) över Genesarets sjö. Under nån tyst minut fick jag andas, ta in hur vackert det var, och hur fint det är att Jesus valde att gå på detta lilla obetydliga vatten.

IMG_0316-45 IMG_0318-46 IMG_0323-47 IMG_0334-48

Skriv ett svar