De riskerar sina liv, jag har öppet mål

hangsDär sitter jag på en plaststol i ett mörkt, dåligt målat rum med en ful powerpoint och känner ”Vad i hela friden håller jag på med?”. Jag har precis hört ett gäng unga tjejer sitta och berätta om sitt radioprogram. De driver flera program där man talar om livet (ofta med Bibeln som röd tråd) i ett land där man inte får tro på Gud. Ett land där man inte får tala om sin tro, och framför allt inte göra så att fler blir kristna. Ändå var det precis vad detta tjejgäng höll på med.

Deras ögon brann av längtan. En längtan om att fler skulle få lära känna Jesus precis som de fått göra. De ville tala om livet och vardagsproblem ur ett kristet perspektiv bara för att ge folk hopp, tröst och kärlek. Och där satt jag.

Där sitter jag och jobbar i en kyrka i Sverige och kände helt plötsligt att jag typ inte gör någonting. Jag vill också att fler ska få lära känna Jesus. Jag vill snacka om vardagliga problem ur ett kristet perspektiv. Jag vill också göra allt de gör. Frågan är bara varför jag inte redan har börjat? De riskerar sina liv. Jag har öppet mål. Vad håller vi på med?

 

 

Under resan besökte vi väldigt många partners (partners till IBRA och PMU) projekt vi stödjer från Sverige. Detta var ett av dem. 

Skriv ett svar