Om du trodde på Gud

Höst Tänk dig för en stund att du faktiskt skulle tro på att det finns en Gud. Något som är större än dig, ditt liv och den här världen. Att det finns någon som håller universum mellan sin tumme och sitt pekfinger. Att någon existerar som offrade sin egen son för att kunna ha en relation med dig.

Om du trodde på Gud så skulle du be till honom varje gång du behövde hjälp. Om du trodde på Gud skulle du tacka honom för saker som du var glad över eller tyckte om. Om du trodde på Gud skulle du be honom att hjälpa dig att se människor runt omkring dig och att få vara ett ljus i deras vardag.

Du skulle förmodligen läsa Bibeln, kanske en liten bit varje dag. Du skulle inspireras av andra som talar om Gud på ett nytt sätt, som gör att du om och om igen förälskar dig i den Han är.

Istället för att försöka ta sig igenom livet med allt vad det innebär själv skulle du ge din kontroll, oro och ångest till honom. Du skulle ha skaparen av universum som guide i ditt liv.

Om du trodde på Gud skulle du veta att du var älskad, fantastisk, underbar och veta vem du är. Du skulle veta att du tillhör honom. Att du är Guds älskade barn och att han är med dig vart du än är, vad du än går igenom och vad du än har gjort.

Mitt hopp sätter jag till Gud för att jag vet vem han är och jag tror på det som står i Bibeln. Det är riktigt skönt att veta att man inte behöver gå igenom något själv. Någonsin.

Skriv ett svar