Jag firade min hemkomst, men trots det är mission viktigt för alla

Since we came homeÄnda sen jag klev in i min lägenhet efter #resan14 har jag funderat över hur resan skulle påverka mig. Jag brukar nämligen inse många saker gällande resor och jobbiga saker i efterhand. Här kommer en lista på funderingar och sånt som jag har tagit med mig efter resan hitills:

1. Världen är så mycket större än Sverige och svenska kyrkor! Ofta stirrar man sig blind på sin egen lilla församling och allt man skulle vilja göra genom den. Det är dags att vidga perspektivet.

2. Mission är enormt mycket mer än att flytta till Afrika och sprida budskapet personligen. Idag kan man hjälpa till på så många sätt. Du kan vara med och be, hjälpa till med sociala medier, vara datatekniker och hjälpa folk med servrar. Du kan coacha ledare, vara månadsgivare, be för ett arbete tillsammans med en grupp m.m. Det här är bara en bråkdel av vad jag kan komma på precis nu (det är bara fantasin som sätter stopp).

3. Spring inte iväg från PMU och IBRA-tälten på Nyhem i sommar. Det är så sjukligt värt att bli månadsgivare så jag kan inte nog understryka det. Du har råd och de använder sina pengar på ett brilliant sätt. Det är verkligen inspirerande!

4. Jag tyckte att det var väldigt roligt många gånger att vara iväg och få möjlighet att se allt. Samtidigt tyckte jag det till en stor del att det var väldigt tungt och jobbigt. Jag tror att det är viktigt att åka iväg och se. Det är inte fantastiskt alltid, men det är viktigt att mission och andra människor (i andra länder) får en plats i ditt hjärta. Det hjälper dig att fokusera och minnas vad som är viktigt i ditt vardagliga liv.

5. När jag kom hem firade jag min hemkomst. Att jag hade överlevt och skapade denna peppiga lista bara för att fira. Jag skulle vilja förklara mina första veckor hemma med den här låten. Jag tror att Gud har skapat oss olika. Att vi ska vara med och bygga Guds församling på olika sätt och på olika ställen. Trots det så är mission viktigt för alla, var du än befinner dig. 

Skriv ett svar