Kom i form med 5:2 dieten?

5:2 Vänner, vi måste prata om det här med dieter. Det finns en diet som toppar nyheter, listor, bokinköp och sociala medier. Det är den här dieten som kallas 5:2.

Axlar Jag visste inte vad det innebar men sen insåg jag att 5:an står för att man äter i fem dagar och sen skippar man det de andra två. Visst har man hört om sjuka dieter innan som t ex att bara äta barnmat, eller välja en färg och bara äta ingredienser med den färgen, men den idiotin slår ganska högt.

Porträtt Vad händer med att äta normalt vid jämna tider så att kroppen vänjer sig, och sen bara köra lite vardagsmotion eller kanske springa och hänga på gymmet lite? Vad hände med att hitta någon slags balans? Ni ser vad jag tycker om dieten på bilden. Jag tror inte ens att man behöver någon diet om man bara hittar ”lagom” när det gäller mat i sitt liv. Visst är det bra på att röra på sig och äta rätt, men mycket mer än så behöver man inte göra.

One Response to “Kom i form med 5:2 dieten?”

  1. Julia Gustafsson

    Det finns ett avsnitt av vetenskapens värld som handlar om 5:2 dieten, vet inte om du har sett det men vad hela dieten egentligen bygger på är hur kroppens värden förändras genom att fasta två dagar i veckan. Blodtryck, kolesterol samt ett värde som heter IGF-1 sänks. Detta IGF-1 är mycket intressant för det mäter hur cellerna i kroppen förnyar sig, när man fastar så börjar cellerna att reparera sig istället för att hela tiden förnya sig = detta minkar risken för cancer enligt denna studie.

    En mycket intressant diet om du frågar mig, men alla tror vi på olika saker :)

    Svara

Skriv ett svar