Jag gillar att läsa, men det räcker inte

Djulö Allé

Jag har läst cirka 2000 sidor de senaste två veckorna. Jag är nästan imponerad av mig själv. Jag gillar uppenbarligen att läsa, men det räcker inte. Det räcker inte till när jag kommer i kontakt med ordet ”bokrapport”. Så fort jag  vet att jag ska skriva en bokrapport domnar fingrarna bort. Allt jag vill skriva faller samman och min kreativitet tvättas bort med tvättmedlet ”formalia”. Jag funderar på hur jag kan läsa så lite som möjligt och ändå skriva en så kort bokrapport som möjligt. Hittar kryphålen i systemet och försöker lyckas utan att göra rätt.

Jag har kommit på att jag har gjort såhär genom hela min skolgång. Jag har bläddrat förbi sidor i böcker jag inte vill läsa. Då blir det inte så konstigt att det finns människor som inte tror att de tycker om att läsa. Att läsa är något tråkigt. Det kan vara så enkelt att de helt enkelt inte fick rätt bok. Synd.

Skriv ett svar