Hur ber man?

Nature Jag tror på Gud. Jag tror att det finns en Gud som älskar mig för den jag är, som vet vem jag är och som hör när jag ber.

Hur gör man när man ber då? Måste man säga sitt personnummer först eller hur funkar det? Jag fick lära sig i söndagsskolan att man skulle blunda och ha knäppta händer när man ber. Det är mest för att det är enklare för dig att koncentrera dig, än hur vida Gud hör det eller inte. Du skulle kunna säga hej högt precis som om du pratar med en kompis. Jag brukar oftast tänka mina böner till Gud. Jag säger det jag tänker på ungefär som ”Hej Gud, tack för att du ordnade det där / Var med honom eller henne idag / Kan du hjälpa mig med det här?” och så nämner jag vad det gäller. Svårare än så är det inte.

Gud säger i Bibeln: Be så ska du få, sök så ska du finna, bulta så ska dörren öppnas. Om det är något du behöver hjälp med eller önskar av Gud så fortsätt be tills du märker skillnad. Ibland får man världens konkretaste svar och ibland märker man ingenting alls.

Förövrigt funderar jag ibland på hur Gud hör alla som ber samtidigt, för det gör han (men det ska jag fråga honom i himlen sen). Allt jag tänker på när jag försöker komma på lösningar är det här:

 

Skriv ett svar