Då försvann allt hopp och glädje

IMG_4062-34Jag vet att jag hade kunnat få svinhäftiga bilder där borta på ett folk som lever ett helt annorlunda liv än vad jag gör, men tyvärr blev det inte så för jag var helt deprimerad nästan hela tiden där borta. Jag tar inga kort om jag inte är glad, det går liksom inte. Jag tror att några anledningar till hur jag mådde var att vi hade sovit och ätit så dåligt under några dagar innan vi kom dit. När vi kom till öknen var det så varmt att man bara kunde sitta still i typ sex timmar och vänta på att solen skulle gå ner. Tänk dig att du hamnar i en bastu utan tillgång till vatten.

IMG_4081-37När vi hade varit där nån timme eller två så får Jojo vätskebrist och svimmar av. Jag fick panik och blev skiträdd och tänkte att nu kommer vi alla dö (ja, jag är nog lite dramatisk ändå). Jag spenderade resten av den dagen med att ta hand om henne. Den absoluta botten var när Jojo och jag satt ensamma i ett tält när alla andra var borta. Jojo var halvt medveten och jag satt där och kände mig ensam. Helt plötsligt börjar en massa kor gå utanför och jag hör hur de närmar sig (för de har klockor runt halsen). Jag kände mig trygg inne i tältet iallafall tills jag hörde hur en ko gick in i ett av tälten bredvid oss. Då försvann allt hopp och glädje.

IMG_4080-36Det gjordes en massa bra saker där borta också. Vi berättade om Gud för människor som inte visste vem han är genom storytelling. Folk tog emot Jesus. En gång stod ett gäng och bad på ett ställe där folket brukar offra till djävulen och annat. Då blev en man arg och började springa emot dem för att ta bort dem därifrån, men när han kom fram till gruppen så fylldes han av sån glädje och kunde inte förstå vad som hade hänt. Han blev väldigt förundrad själv och istället för att vara arg blev han väldigt nyfiken på Jesus.


Fler historier och bilder finns om du söker på #resan14 på instagram. 

 

Skriv ett svar