En frid och ett ljus

Kyrka
Jag tycker det är intressant hur vissa reagerar när man kliver in i en kyrka. Vissa tittar på det ungefär på samma sätt som när man kliver in i ett museum ”åh vad fina saker och tavlor” och sen tar det slut. Andra vågar knappt ta ett steg över tröskeln för att det är något fint och heligt. Jag vet inte riktigt vad som går i svenskarnas huvud när det talas om tro och kyrkor, men jag skulle gärna vilja veta!

Kyrka
På något sätt är det en annorlunda atmosfär i en kyrksal. Det är något fint med kyrkor, men det jag gillar mer än kyrkor är människor som tror. Inte så att jag tycker bättre om dem det bara är något över dem, ett slags ljus och en frid. Jag tror själv på Gud och är trygg i att det finns något mer än bara det här livet. Det finns ett hopp om en framtid som vi ännu inte kan se.

Skriv ett svar