Dåligt självförtroende är inte ett personlighetsdrag

Jag brukar ofta säga att jag är trött på saker som jag inte tycker om, men i det här fallet skulle jag nog vilja säga att jag är mer ledsen och känner någon slags saknad. En saknad av förebilder, och en saknad av starka och äkta kvinnor (framför allt) som kliver fram, tar sin plats och älskar sig själva och livet precis som det är.

Jag vill omge mig med människor som sedan länge har släppt både utseende-hetsen och konstiga ideal. Människor som hämtar inspiration och input från nära vänner, familjen och Bibeln.Tänk att få ha det här som sikte och mål:

Hon är en kvinna med anseende och heder, och hon är inte rädd för ålderdomen. Hon säger inget, utan att först ha tänkt igenom det, och hon är kärleksfull och vänlig. Hon vakar noga över allt som försiggår i huset och vet allt – men lathet vet hon inte av. Hennes barn ger henne sin uppskattning, och det gör också hennes man. Han säger stolt: Det finns många fantastiska kvinnor i världen, men du överträffar dem alla.”Ord 31:25

Detta kanske kan låta som ett så högt mål att det inte ens är möjligt, men jag tror faktiskt inte det. Jag skulle vilja vara en driven stark kvinna som andra kan få följa. Jag vill omge mig med människor som vill dela livet tillsammans med mig. Det betyder inte att man alltid måste vara stark, fantastisk och inspirerande, för man går igenom olika tider i livet. Jag tror att jag efterfrågar en äkthet. Och att du som är skadad av konstiga självbilder och för hårda krav ska lägga ner dem och bara vara nöjd och tacksam över den du är och hur du ser ut. Jag längtar efter att du ska kliva upp, ta din plats som min förebild och bli en person som kan leda mig och andra unga människor dit vi ska.

Dåligt självförtroende är inte ett personlighetsdrag och kommer aldrig att bli det.

Skriv ett svar