Be Brave

Be braveEtt av mina mål det här året är ”be brave”. Det låter förmodligen extremt töntigt att jag inte kan säga ”vara modig” istället, men jag råkar tillhöra en generation som tycker att det mesta låter coolare på engelska.

En av de vanligaste sakerna man ångrar mest vid sin dödsbädd är att man skulle ha riskerat mer, inte tagit allt på så stort allvar med andra ord; man önskar att man skulle varit modigare. Jag är ganska rädd av mig. Inte på det sättet att jag går runt och känner känslan ”rädd”. Jag utsätter mig bara inte för saker som jag inte har kontroll över. Det känns läskigt, och framför allt så har jag inte tidigare kommit på någon anledning till varför jag skulle göra det.

Jag har insett att livet blir ganska tråkigt om man inte gör det. Om jag skulle räkna ut allt hela tiden och planera in  i minsta detalj då skulle jag döda den lilla äventyrliga ådra jag har inom mig (och Johan skulle dö av tristess på vägen). Jag vill våga utsätta mig för mer äventyr, för saker där man känner att man lever. I ditt huvud kanske det just nu cirkulerar bilder av bungy-jump och folk som hoppar från flygplan. Jag är mer ute efter känslan. Att våga släppa kontrollen ibland och bara ha roligt. Att göra saker som utmanar dig, ta dig ur din ”comfort-zone” ett tag och bara lev. Jag tror allt blir mycket roligare så. Våga vara modig.

Skriv ett svar